Projektnapló


Az idei Digitális Témahét keretében sikeresen pályáztunk egy 3D nyomtatóra mely segítségével egy társasjátékot kell elkészítenünk. 

A pályázati leírás: 


 1. Alkossatok társasjátékot, amely kapcsolódik a kötelező tantárgyak bármelyikéhez.
 2. Legalább 25%-ban 3D nyomtatóval készült.
 3. 4 vagy annál több játékos játszhatja egyszerre.
 4. Kedvet csinál a diákok számára az adott tantárgyhoz/tantárgyakhoz, segíti a megértését, a tantárgyi tartalmak elsajátítását.
 5. A legfontosabb, hogy a játék alapötlete kreatív és egyedi legyen, a játékszabály könnyen érthető, és a kivitelezés pedig olyan, amivel szívesen játszik egy 10-18 éves gyerek.Értékelési szempontok

A pályázat során a következőket kell elkészíteni: 


 1. a társasjáték játékelemeit
 2. a társasjáték-készítés során készült tervek g-kódjait
 3. részletes játékszabályt
 4. ajánlást a felhasználónak - ebben térjetek ki röviden az ajánlott korosztályra, a fejlesztési fókuszra, az elsajátítható ismeretek körére, valamint arra, milyen módon segíti a tanulás folyamatát
 5. dokumentációt
 • fényképek és mozgóképes anyagokat a tervezés, valamint a játék készítésének folyamatáról (videóötletek: interjú az alkotásban résztvevő tanárokkal, diákokkal, közös munka, tesztelés)
 • a fentiekből 3 publikáció valamely nyilvános felületen (ez lehet az iskola honlapján megjelenő cikk, Facebookra kitett poszt, megjelenés helyi sajtóorgánumban stb.)
 • az iskola honlapján egy külön oldalt a játékról - ahol elérhető egy kedvcsináló demovideó az elkészült társasjátékról, a g-kódok, a játékszabály, az ajánlás.